Новият ансамбъл на България спечели първата си голяма титла. Отборът в

...
Новият ансамбъл на България спечели първата си голяма титла. Отборът в
Коментари Харесай

Ансамбълът ни окичи България със световната титла

Новият отбор на България завоюва първата си огромна купа. Отборът в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова спечели титлата в многобоя на международното състезание по художествена гимнастика, което се организира в столичната зала " Арена Армеец ".

Възпитаничките на Весела Димитрова, които наследиха ансамбъла, спечелил олимпийската купа в Токио преди година, се показаха чудесно по време на дебюта си на шампионат на планетата. Те събраха общ брой от 66.600 точки, откакто получиха оценки от 33.800 на пет обръча и 32.800 на три ленти и две топки. Това им обезпечи надлежно място и на финалите на тези уреди в неделя. Оценката на обръчи бе висока, макар допуснатите неточности, тъй като компликацията на съчетанието бешее извънредно висока. Представянето на ленти и топки бе задоволително устойчиво, с цел да обезпечи крайния общ брой и международната купа. Изиграването на това комбиниране даже провокира сълзи у Весела Димитрова.

Това е първа купа за България в многобоя при ансамблите от международния шампионат в Измир през 2014 година

Освен златните медали, ансамбълът автоматизирано завоюва и квота за олимпийските игри в Париж през 2024 година Квоти получават и идващите два тима в класирането - европейските шампионки от Израел, които приключиха довечера на второ място (за пръв път в историята си) със общ брой от 64.650 т. (33.850 и 30.800), както и ансамбълът на Испания, спечелил бронзовите медали с 63.200 (33.450 и 29.750). Италианките, които бяха определяни като любимец за купата, позволиха неточности на ленти и топки, което в последна сметка ги извади от битката за медалите.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР